En İyi Yazlık İş Ayakkabısı Modeli Hangisidir?

29-06-2020 12:53
En İyi Yazlık İş Ayakkabısı Modeli Hangisidir?

En İyi Yazlık İş Ayakkabısı Modeli Hangisidir?

En iyi yazlık iş ayakkabısı için en iyi modeli arayan işçilerin sayısı hızla artıyor. Havaların gittikçe ısınmasından kaynaklanan bu haklı arayış işçilerin sayısız model ile karşılaşması ile son buluyor. Bunca model seçeneği arasından en iyisini ulaşmak güç. Tek tek her bir ayakkabının özelliğini öğrenmek ve bunları karşılaştırmak ayakların terlemesinden bile daha ıstıraplı hale gelebiliyor. Böyle bir durumda işçi her şeyi boş verip önüne gelen ilk modeli tercih ediyor. Sonuç mu? Çoğu kez hüsran… Çünkü beden ağırlığını tek başına taşıyan ayaklar için bir kılıf seçmek rastgele gerçekleştirilemeyecek kadar önemli bir husus. Kaliteli ve kalitesiz onlarca çeşidin olduğu ayakkabı pazarında rastgele bir seçimle doğru modele ulaşmak milyonda bir ihtimal.

Yazlık iş ayakkabısı seçmek baret ya da tişört seçmeye benzemez. Öncelikle şunu hatırlamalısınız. Her insanın ayağı kendine has bir şekle sahiptir. Kimi kişilerin ayak parmakları uzundur. Kimilerinin ayağı etlidir. Kimilerinin ayağı ise taraklıdır. Bu varyasyonları çoğaltmak mümkündür. Tıpkı parmak izlerinin her kişiye özgü olması gibi ayaklar da kişiye özgüdür. Doğru model seçmek için, alıcının öncelikle kendi ayağını tanıması gerekir. Bu noktada sahip olduğunuz ayakkabılar içinden en rahat olduğunuz modeli tespit ederek başlayın. Bu ayakkabının rahatsız hissettiren ayakkabınızdan farkı nedir? Tabanı daha mı esnek? Yoksa astarı fileli mi? Kim bilir belki de rahat hissetmenizi sağlayan tek unsur bağcıklı olmasıdır. Bu noktada elinizdeki mevcut modelleri birbiri ile karşılaştırın. Daha sonra elinizdeki rahat modelin hangi özelliğe sahip olsa sizi daha konforlu hissettireceğine odaklanın.

En rahat yazlık iş ayakkabısı arayışının size özel olmadığı durumlar da vardır. Bunlar ayak şeklinizden ziyade fizyolojinizle alakalı olan durumlardır. Şunu unutmayın; rahat bir yazlık modele giden yol öncelikle nefes alan tasarımdan geçer. En ortopedik tabanlı bir ayakkabı bile şayet ayağınızı terletiyor sise rahatınızı kaçıracaktır. Bunun nedeni ısınan ayağın iğnelenmesi, aşırı terlemesi gibi durumlardır. Bunlar kişinin genel konforunu olumsuz yönde etkiler. Ayak tabanı rahatken ayağın bütünü rahatsız olduğundan keyfiniz kaçacaktır. Hele bir de dolaşım bozukluğu ya da tiroide gibi rahatsızlıklarınız varsa terleme ve sıcak basması sizin için çok daha büyük bir rahatsızlık ortaya koyacaktır. Bu noktada beğendiğiniz ayakkabılar içinde hava alma özelliği bulunan modellere yönelin. Elbette her ürün açıklaması doğru olmayabiliyor. Sattığı karpuzun iyi olduğunu beyan eden bir manavdan ürün almadan önce karpuzu incelediğiniz gibi; rahat yazlık iş ayakkabısı sattığını belirten bir satıcının ürününü de incelemelisiniz. Ayakkabının nefes alma özelliğini irdelerken öncelikle iç kısmına odaklanın. Astar kısmı fileli ise yüksek ihtimalle nefes almaya meyillidir. Ayrıca kaliteli ve güvenilir markalara yönelmeye de gayret edin. Bu tür markaların mamulleri görüntüden ibaret değildir. Bilinen ve sevilen bir marka olmasını ürün performansına da bağlıdır. Bu, güvenilir birinin sözüne güvenmek kadar basit bir denklemdir. Zaten büyük firmalar sektörde lider olmak adına, AR-GE çalışmalarına büyük bütçeler ayırır. Markalarının güvenilirliğini zedelememek adına vaat ettikleri tüm özellikleri karşılamaya gayret etmektedirler. İnceleme sırasında göz atacağınız bir başka husus da ürünün görsel tasarımıdır. Pencereli modeller bu konuda imdadınıza koşacaktır. Tron Kayla gibi sandalet tipi iş ayakkabısı yazlık modeller hava giriş ve çıkışı için uygun boşluğu yaratır. Fakat her pencereli tasarım hava geçişine rağmen terletmez değildir. Bu noktada mostra adı verilen iç tabanın da etkili bir rol oynadığı yadsınamaz bir gerçektir. Ayak tabanının doğrudan temas ettiği bu kısım ter emici değilse hava giriş çıkışı yeterli gelmeyecektir. Dolayısıyla tabanın ve yanların ya doğal emiciliğe sahip deri ve benzeri bir materyalden oluşturulması gerekir. Ya da daha önceden de belirttiğimiz fileli astar teknolojisine sahip olması gerekir.

 

Rahatlığı sağlayan tek unsur hava aldırma ve ter emme değildir. Mostranın ayak anatomisine uygunluğu da önemlidir. Bunun önemini şurdan analayabilirsiniz. Ayak tabanınızın ne kadar çabuk gıdıklandığını düşünün. Üst kısma göre alt kısım çok daha kolay gülmenize neden olur öyle değil mi? Bunun nedeni ayak tabanında çok sayıda hassas sinir ucunun bulunmasıdır. Eski zamanlardan bu yana ayakların hassaslığı ve önemi bilinmektedir. Öyle ki geçmiş zamanlardan bu yana gelen geleneksel ayak masajları, doğru şekilde yapıldığında tüm bedeni rahatlatmaktadır. Hatta ayağın her bir kısmı vücuttaki bir organla doğrudan bağlantılıdır. Hal böyle olunca bedeni tek başına kaldıran ayakların temas ettiği tabanın rahatlığı genel rahatlığınızı doğrudan etkiler. Bu noktada ideal yumuşaklıkta bir taban seçmek şarttır. Çok yumuşak ya da çok sert bir taban, ayağınızı rahatsız edecektir.

Kaliteli yazlık iş ayakkabısı için aranılan taban şartı bununla sınırlı değildir. Aynı zamanda belli bölümlerinden şişkinlik de aranır. Bu ayağın iç orta tabanına denk gelir. Fark etmişsinizdir. Ayağın bu kısmı hafif içe basıktır. Converse gibi düz tabanlı bir ayakkabıda bu kısımlar desteklenmez. Her ne kadar tasarımıyla bir dönemin gençlerini kendine hayran bırakan bu markanın tabanı aslında oldukça rahatsızdır. Konforlu kullanım için ayağın belli kısımlarını destekleyen yumuşak destek yastıkları bulunmalıdır. Ayrıca bacak kemiğinin ana basınç noktası olan topuk kısmı da özel olarak geliştirilmelidir. Buna riayet etmeme topuk dikeni adı verilen hastalığa neden olur. Hayat kalitesini ciddi şekilde düşüren bu hastalıktan sakınmak için iç tabanı ortopedik şekilde geliştirilmiş modellere yöneliniz.

 

En kaliteli yazlık iş ayakkabısı hayalinizdeki o modeli bulmada size yardımcı olur. En nihayetinde kalite ve konfor birbiri ile iç içe geçmiş kavramlardır. İçten dışa tüm noktaları yüksek kalite ile donatılan bir model elbette orta ya da düşük kalite bir üründen çok daha konforlu hissettirecektir. Fakat kaliteli her model de sizin için doğru olmayabilir. Bazen göze önemsiz gibi gözüken detaylar ayakkabıyı sizin için doğru kılan yegane özelliktir. Bunun için şöyle bir örnek verelim. Eveliyle bahsettiğimiz gibi her ayak kendine göre belli başlı şekil özelliklerine sahiptir. Bu noktada örnek olarak taraklı bir ayağı baz alalım. Taraklı ayaklar ayak üstü kısmı daha bombeli şekildedir. Dolayısıyla uzunluk olarak X beden olsa da her X beden kişiye tam gelmeyebilir. Bu tarzda ayak parmakları ve topuğu rahatken ayakkabı üstten basınç uygulayacaktır. Elbette taraklı bir model bulmak zordur. Fakat bu noktada bağcıklı bir ürün seçmek avantajınıza olacaktır. Cırtlı modeller sabit bir kapama sunarken bağcıkları gevşetip sıkılaştırmak kullanıcının tercihine kalmıştır.

En hafif yazlık iş ayakkabısı doğru ürün arayışınızla bir noktada kesişecektir. Çünkü bu tür bir papucun hafifliği sizi konforlu hissettirecektir. Şöyle düşünün bu zavallı uzvumuz total ağırlığımızı yalnızca kendi başına göğüslemektedir. En kötü ihtimalle 50 kilo olduğunuzu varsayalım. Kollarınızla bütün gün 50 kg kaldıramazsınız öyle değil mi? Fakat ayaklar bundan çok daha fazlasını kaldırmaya muktedirdir. Buna karşın koruyucu olması için edindiğiniz bir mamulün ekstra ağırlık yapması hakikaten haksızlıktır. Bundan da ötesi, bedeli sırt, ben ve bacak ağrıları olacaktır. Kaslar, üzerine binen bu ekstra ağırlığı kaldırabilmek için fazladan ATP harcayacaktır. Hareket etmek için attığınız her adımda kaslarınız şişecek ve ertersi günce şiddetli bir ağrı ile öcünü alacaktır.

 

Hafif yazlık iş ayakkabısı ise ayağınızda yokmuş hissi uyandırır. Attığınız her adımda bedeniniz daha az ATP harcar. Bu da daha aktif fiziksel deneyim yaşamanızı olanaklı kılar. Merdiven çıkma gibi yorucu egzersizler bile çok daha kolay bir hal alır. Bedeninizi yormadan hareket etmek, yaşayacağınız genel konforu doğrudan etkileyecektir. Peki ya riskli bir yerde çalışıyorsanız? Böyle bir durumda ek korumalı modellere ihtiyaç duyarsınız. Gerek taban gerekse de burundan alacağınız bu tür bir destek, ayakkabınızın ekstra donanımlara sahip olması anlamına gelir. Bu da ürünün genel ağırlığını arttırır. Fakat korkmayın. Çünkü her korumalı model tolere edilemeyecek seviyede ağırlık oluşturmaz. Hele ki geliştirilen yeni modeller korunaklıktan bir şey kaybetmeden yüksek koruma sağlayacak şekilde dizayn edilmektedir.

Çelik Burunlu İş Ayakkabısı Yazlık

Çelik burunlu iş ayakkabısı yazlık modelleri gittikçe iyileşen üretim süreçlerinden nasibini aldı. Her ne kadar çok ağır algısı yaratsa da bu modeller şimdilerde oldukça hafif! Gelişen teknoloji ayakkabıların burun kısmına yerleştirilen bu metal tabakayı olabildiğince hafifletti. İncelik ve alaşım kalitesi ile sağlanan bu hafifliğe rağmen ürünler hala koruyucu. Darbe korumasından bir şey kaybetmeyen korumalı bu modeller hafifliği nedeni ile konfor düzeyini arttırmış durumda. Buna karşın insanların zihnindeki algıyı yıkmak zor. İşçiler hala daha bu modelleri eski modellerle bir tutuyor. Ağır olduğu varsayımından yola çıkarak ürünleri denemeken bile kendilerini sakınıyorlar. Daha da fenası işçiler sırf kıramadıkları bu algı nedeniyle riskli iş yerlerinde korumasız modeller giyiyor. Bu da genel rahatlığı kimi zaman kalıcı şekilde baltalıyor tabi.

 

Demir yazlık iş ayakkabısı şeklinde de bilinen modeller günümüzde neredeyse kompozitler kadar hafif. Ortalama ağırlığı 500 gr olan bir çift korumalı model, şayet kaliteli ise korumasından bir şey kaybetmiyor. 200 Joule kadar koruma düzeyine sahip oluyorlar. Zaten seri üretime atlanmadan önce ürünün koruyuculuğu da denetleniyor. Değiştirilen yeni yönetmelikte yazlık ya da kışlık olsun bir ayakkabının koruyucu sıfatını alabilmesi için 200 Joule koruma şart. Bunun altında kalan yani barajı geçemeyen numuneler gereklilikleri sağlayana dek ıskartaya çıkartılıyor.

Uzun lafın kısası burun ve taban korumalı modellerde en iyiye ulaşmak koruyuculuk ve hafiflikten geçiyor. Bu noktada yapılacak en kötü tercih hafif ve korumasız bir modele yönelmek. Emin olun ki hafif dediğiniz o ayakkabının size bedeli bir kaza anında oldukça ağır olacaktır.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.