Solunum Koruyucu Maskeler

09-03-2020 11:16
Solunum Koruyucu Maskeler

Solunum Koruyucu Maskeler

Solunum koruyucu maskeler iş güvenliği alanı başta olmak üzere pek çok alanda kullanılabilir. Kişisel koruyucu olarak solunumunuzu etkileyen durumlarda aldığınız kaliteli nefes sayısını artırma amacı ile de kullanılabilir. Bu anlada bu ürünleri hem sivil hem de çalışma hayatında görmek mümkündür.

Kendi içinde pek çok farklı kategoriye ayrılan bu koruyucular markasına ve kullanım amacına göre farklı kategorilerde yer alınır. Fakat iki ana kategorisi ürünün zehirli gazlara mı yoksa toza mı karşı etkin olduğudur. Teknolojinin gelişmesi ile aktif karbonlu adı verilen yeni bir çeşit de kategori listesine eklenmiştir. Bu ürünler hem gaz zerreciklerini hem de toz partiküllerini başarılı bir şekilde filtreleyerek ürün değişimi gerçekleştirmeden farklı zararlı etkileri bulunan taneciklere karşı koruma sağlar. Üründe aktif karbon filtresinin bulunması bu noktada belirleyici unsurdur.

Gaz Maskesi

Gaz maskesi özellikle kimyasal çalışmalar yapan fabrika gibi çalışma ortamlarında kullanılır. Asit ya da zehirli gaz gibi insanın fizyolojik yapısına olumsuz yönde etki edecek maddelerden kişisel koruma sağlar. Gerçekleştirdiği korumada hedef solunum yollarıdır. Akciğer ve nefes borusu gibi iç organları korumayı hedefleyen maskeler filtre yardımı ile işlevini gerçekleştirir. Ürünün kullanım talimatları birebir uygulandığı takdirde karşıladığı standartlarda maksimum performans sergileyecektir.

Geçmişten günümüze koruma sağlayan bu ürünler geçmişte savaş sırasında atılan gaz bombalarından askerlerin etkilenmemesi amacı ile kullanılmıştı. Sovyet zamanında iyice popülerleşen bu ürün günümüzde çeşitli işletmelerin atık bölümleri başta olmak üzere;

·İlaç & Kimya Sanayi

·Tarım & ilaçlama

·Temizlik Ürünleri Geliştirme

Gibi alanlarda tercih edilir.

3M Gaz Maskesi

3M gaz maskesisektörde liderliği kimseye kaptırmamaktadır. Piyasaya sunduğu kişisel koruyucu iş güvenlik ekipmanları hangi vücut bölgesine fayda sağlarsa sağlasın geniş bir tüketici kitlesi ile buluşuyor. Özellikle solunum koruyucu ürünleri ile bilinen marka en az koruyucu iş gözlükleri kadar işlevsel ve kaliteli mamuller üretiyor.

Kalite ve fiyat performans açısından incelendiğinde oldukça başarılı bir yere sahip olan 3M, uzun vadeli kullanım sunan ürünleri piyasaya sürmektedir. Drager ile başa baş mücadelede olan 3M em tam yüz hem de yarım yüz koruma sağlayan modelleri ile ihtiyaca göre özelleştirilmiş zengin ürün portföyüne sahiptir. Yarım yüz modelleri içinde en popüleri;

·3M 6100

·3M 6300

·3M 6502

·3M 6200

·3M 7502

·3M 4251

Şeklindedir. Ürünün tam yüz koruma sağlayan modelleri,

·3M 6800

·3M 6900

Olarak sıralanabilir.

Gaz Maskesi Fiyatları

Gaz maskesi fiyatları pek çok satın almacı, firma sahibi ve işçinin merak ettiği bir husustur. Böylesine önemli bir hususta koruma sağlayan bu ürünlerin satış için talep ettiği ücret vaat ettiklerine göre değişkenlik gösterebilir. Örneğin ürünün tam yüz mü yoksa yarım yüz mü koruma sağladığı, hangi gazları filtreleyen bir hava süzme filtresine sahip olduğu belirleyici konumdadır. Ayrıca ürünün yabancı menşei mi yoksa yerli menşei mi olduğu da ücretleri belirlemektedir.

Ürünlerin ücretini belirleyen bir başka unsur da ürünün markasıdır. Arge bölümleri ile sürekli yeterlilik testlerine tabi tutulan ürünler koruyuculuk bakımından daha kesin sonuçlar sunmaktadır. Bu anlamda fiyatı baz almaktansa markanın güvenilirliği baz alınmalıdır. Bu noktada satın almanın gerçekleştirileceği platform büyük önem taşır. Pek çok farklı sanal satıcının ürünlerini satışa sunduğu mecralar bu bakımdan güvenilir değildir. Yerel mağazası, gerekli bilgileri, logosu ve diğer her şeyi ile ortada olan bir –ticaret sitesi orijinal olmayan bir ürünü tüketici ile buluşturmaya cesaret etmeyecektir.

Toz Maskesi

Toz maskesi adından da kolaylık ile anlaşılabileceği gibi toz ile mücadele için kullanılır. Kitap ya da kağıt üretimi yapan yerler ya da matbaalar gibi alanlarda kullanılabilir. Ayrıca talaş gibi ince ve küçük partikül salınımı yapan işletmeler, çimento üretimi yapan fabrikalar gibi alanlarda ürün tercih edilir. Ayrıca madencilik alanında da ince zerrecikli bu partiküllerden kurtulmak amacı ile kullanılır.

Kullanılmadığı takdirde kronik öksürük, nefes darlığı, astım, amfizem ve koah gibi rahatsızlıklara yakalanma riski ciddi oranda artış gösterecektir. Bu bağlamda Drager ve 3M gibi markalar Ventilli – ventilsiz, yarım yüz – tam yüz & aktif karbon çeşitlerini piyasaya sunmaktadır. Kendi içinde FFP1, FFP2 ve FFP3 gibi kategorilere de ayrılan bu maskeler tozlu çalışma ortamlarından vakit geçiren kişilerce mutlaka kullanılmalıdır. Ürünü kullanmadan önce filtreleri mutlaka kontrol edilmeli, ürünün standartları ile çalışma ortamının standartları mutlaka bir uyum yakalamalıdır.

FFP1 Maske

FFP1 maske toz filtreleme yapan solunum koruyucu maskelerin bir sınıfıdır. EN standartına göre belirlenen bu sınıfa mensup ürünler zehirli gazları değil; zehirli madde içermeyen toz ve nem zerreciklerini filtreler. Toz koruması sağlayan diğer ürünlere nazaran daha popüler bir yere sahip maske, taşlama gibi iş süreçlerini tamamlayan çalışanlarca kullanılmalıdır. Ayrıca, delme işlemleri sırasında da meydana çıkan küçük tanecikli yapıya sahip partiküllerden koruma sağlar. Ventilli ve ventilsiz seçenekleri bu sınıfta da yer almaktadır. Ortamda bulunan tozun 4 katına kadar koruma sağlar. Atanmış olan koruma faktörü 4XOEL-NPF Nominal koruma faktörü 4xOEL olarak formülize edilir.

·Pamuk, tahta, un ve saman tozlarına karşı koruma sağlar.

·Tüy ve saç gibi hayvansal tozlara karşı koruma sağlar.

·Demir ve bakır gibi metalik tozlara karşı koruma sağlar.

·Kükürt ve kömür tozu gibi organik olmayan tozlara karşı koruma sağlar.

·Maden cevherleri, kil ve mineral gibi maddelerin tozlarına karşı koruma sağlar.

FFP2 Maske

FFP2 maskeçalışma ortamında bulunan tozarın maksimum sınırından on kat fazlası koruma sağlar 10xOEL-NPF Nominal Koruma Faktörü 12xOEL olarak formül ile ifade edilir. Kimyasal solventler için son derece dirençli bir yapı gösteren bu sınıftaki solunum koruyucu iş ekipmanları sıklıkla tercih edilir. Ağız ve burnu kapatan sistemi ile solunum organları aracılığı ile vücuda zararlı etkileri bertaraf eder. Korona Virüs gibi ölümcül virüslere karşı maksimum güvenlik sağlar. Tüm dünyayı endişeye boğan corona virüsü bulaşıcı olması bakımından her yaş grubundan ve her cinsiyetten kişiyi tehdit eder. Bu bağlamda korana virüsü gibi öldürücü etkide bulunan biyolojik risklerden korunmak için FFP2 sınıfındaki maskeleri kullanmak akıllıca olacaktır. Ventilli seçenekleri de bulunmaktadır.

FFP3 Maske

FFP3 maske ortamda yer alan tehdit edici toz partiküllerinin sınır eşiğinin 20 kat fazlasını baz alır. 20xOEL-NPF nominal koruma faktörü 50xOEL ile ifade edilen koruma sistemine sahiptir. Corano virüs gibi virüs bazlı tehlikelerden koruyan bu maske ayrıca bir zamanların gündemine oturan domuz gribi gibi diğer ölümcül virüs salgınları için de kullanılmıştır. Fiyatları değişkenlik gösteren FFP3 standartlarına sahip buy ürünler kimya ve sanayi alanlarında da kullanılabilmektedir. FFP kategorisinin en kuvvetli sınıfına ait bu iş güvenlik malzemesi, tek kullanımlık olarak piyasaya çoklu sunulmaktadır. Kaliteli ve orijinal ürünlerin kullanımı korona virüsünden korunma sağlama açısından önemli rol oynayacaktır. Bu anlamda corona virüs önemleri nedir sorusuna bir yanıt olarak 3M ve Drager marka seçenekleri incelenmelidir.

İş Maskesi

İş maskesi profesyonel yaşamda çeşitli sektörlerin ihtiyaç duyduğu olmazsa olmaz araç ve gereçler arasındadır. Kişisel koruyucu olarak işlevini yerine getiren bu ürün, işçi sağlığı koruma maksadı ile iş güvenliği malzemeleri kapsamında satışa sunulmaktadır. Gaz ve toz gibi partiküllere karşı koruma sağlayan bu ürünler kendi içinde P1, P2, P3, FFP1, FFP2, FFP3, Ventilli, Ventilsiz ve Aktif Karbon olarak ayrıca sınıflandırılır. Bulunduğu sınıfın yeterliliklerini mekanik testler neticesinde karşıladığını kanıtlayan bu maskelerde kaliteli ve orijinal ürünler tercih edilmelidir. Yalnızca iş yaşantısında değil; sağlınızı tehdit eden diğer alanlarda da bu ürünleri kullanabilirsiniz. Her ne kadar iş güvenlik malzemesi olarak adlandırılsa da kirli havanın ya da ortamın olduğu alanlarda kullanılabilir durumdadır. Sivil yaşantıda bilhassa ölümcül corona virüsü gibi hastalık yapıcı virüslerden korunmak maksatlı tercih edilmesi sık rastlanan, normal bir durumdur.

3M Maske

3M maske hem gaz hem de toz için üretim yapan bir kişisel koruyucu markasıdır. İş güvenlik esasları baz alınarak üretimi gerçekleştirilir. Yine koruyucu iş güvenliği malzemeleri üreten Drager en büyük rakiplerinden biridir. Hem yarım yüz hem de tam yüz varyasyonları ile her ihtiyaca cevap veren pek çok modeli bulunmaktadır. Drager marka ürünlerde X-Plore serisi göze çarparken 3M bu modelleri numaralar ile adlandırmıştır. Aktif karbonlu modelleri son derece popüler olan marka ayrıca kendi maskelerinin yanı sıra daha pek çok diğer maske ile uyumlu aparat satışı da gerçekleştirmektedir. Filtre kapak tutucu, filtre, filtre kapağı gibi yüz maskesi yedek parça ve aksesuarlarını satışa sunarak uzun süreli kullanım imkanı doğurur.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.